impuls

Impuls in Leiderschap

In de huidige tijd worden de organisatievraagstukken waarmee u als leidinggevende te maken krijgt steeds complexer. De oorzaken komen weliswaar regelmatig van buiten uw organisatie, maar vragen intern om een antwoord. Veranderend overheidsbeleid, strategische herpositionering of fusieperikelen, om er een aantal te noemen.

Leiderschap vraagt op deze momenten iets extra’s van u. Het vraagt om een blik van openheid naar de wijze waarop u leiding geeft. Om reflectie als startpunt voor verdere ontwikkeling van zowel uw persoonlijke als uw professionele leiderschap.


Herkent u het volgende?
Vaker hebt u wel een globaal idee wat u in de gegeven omstandigheden kunt doen om uw performance te verbeteren, maar op dit moment ontbreekt het u aan een heldere, toegespitste en overdraagbare visie. Vaker ervaart u een kloof tussen ’weten’ en ’doen’. Dan ontbreekt het u juist aan tijd, energie, of de technieken om uw goede ideeën in de praktijk te brengen.

Impuls coaching biedt een traject op maat. Een traject met aandacht voor reflectie op visie en missie, leiderschap- en communicatiestijl, herkennen van valkuilen, versmalling van kloof tussen weten en doen. Kortom een traject waarin visie, overtuigingen, competenties en vaardigheden aan bod komen, toegespitst op de fase waarin u zich in uw werk bevindt. Een traject dat is bedoeld om uw professionele handelen te verdiepen.

De mensen die ik begeleid, buigen zich onder meer over de volgende thema’s:
· Reflectie op viusie en doelen
· Leiderschapstijlen
· Effectief communiceren
· Omgaan met conflicten
· Herkennen van persoonlijke valkuilen
· Grenzen leren stellen
· Stresshantering, burn-out
· Passie, energie en zingeving
· Balans tussen werk en privé
· Presenteren
· Functioneringsgesprekken
· Onderhandelen
· Situationeel leidinggeven